Home » afspraak 01 maart 2013

afspraak 01 maart 2013

Vandaag een afspraak gehad met 4 artsen. de orthopedisch instrumentenmaker, revalidatiearts, orthopeed en de fysiotherapeut. Nu is het feit dat het gehele onderbeen van Dex is onderontwikkeld. Ik probeer het in stappen uit te leggen zodat het een beetje duidelijk is voor iedereen.

Zijn Bovenbeen: Deze is ook verkort. Balen maar helaas is het niet anders. Gelukkig hoeven ze dit nu niet te opereren. er is een mogelijkheid om de groei van het andere bovenbeen stil te leggen waardoor zijn "slechte" beentje bij kan groeien. Hoe wat en wanneer weten we nog niet precies. Dit is voor latere zorg.

Zijn knie: Ook deze heeft afwijkingen. Van de twee  "knobbels"die erin zitten is er één onderontwikkeld. Deze moeten ze operatief gaan behandelen maar ook hierbij hoe, wat en wanneer is nog niet duidelijk. Ook dit is voor latere zorg.

Zijn onderbeen: Hier zijn heel veel mogelijkheden voor. Beenverlenging maar dit kunnen ze pas zien of Dex hiervoor in aanmerking komt als hij een jaar oud is. Ook is hiervan afhankelijk of zijn enkel die behoorlijk scheef is operatief is te corrigeren. Dan is natuurlijk ook nog de vraag of we dit wel willen. maar ook dit gaan we later pas beslissen. Dan hebben we nog amputatie. Hier neigen de artsen nu naar maar hier geven ze nu nog geen definitief advies over. Ook dit word in de loop der maanden beslist en bekeken.

Nu vraag je jezelf af...wat nu?? Over 12 weken hebben we een afspraak bij het revalidatiecentrum Hoogstraten in Utrecht. Daar gaan we zien wat precies alle mogelijkheden zijn. We krijgen de protheses en ortheses te zien en ook filmpjes van verschillende kinderen met verschillen protheses. Deze zullen Dex gaan "volgen" samen met een fyshiotherapeut, orthopeed en een orthopedisch instrumentenmaker. Zodra Dex zich gaat ontwikkelen tot staan en/of lopen gaan ze hier een passende orthese voor maken. Dex leert dan lopen met een orthese voordat we überhaupt een beslissing hoeven te maken. Alles op zijn tijd. Geeft net wat meer lucht en ruimte. Dit betekent wel dat Dex wat ouder zal zijn als hij geopereerd gaat worden. Wel lastig omdat we weten dat hij dan iets meer gaat beseffen. Mijn moederhart breekt bij de gedachten maar ook dit kunnen we !!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.