Home » eerste keer gips

eerste keer gips

Het eerste weekje van Dex met gips zit erop! Gelukkig is het allemaal redelijk meegevallen.

De ochtend voordat we gingen hebben we nog even heerlijk met Dex en Nick gedoucht. De eerste weken zit dit er niet meer in omdat het gips niet nat mag worden. Ook de gipszakken speciaal voor gips voldoen niet aan de eisen voor een baby dus we zullen het alleen met een washandje moeten doen.

Eenmaal op de gipskamer aangekomen konden we gelijk aan de slag. Dex werd van onder uitgekleed en de voet werd nogmaals bekeken. Door de orthopeed (dr Sakkers) werd de voet in de gewenste stand vastgehouden en door de Gipsmeester (Alies) werd het voetje en beentje tot aan de lies ingegipst. Wij stonden ervan te kijken hoever de voet al in "normale" stand werd gezet. Dex ondervond weinig hinder van het gipsen en viel zelfs in slaap.

Toen eenmaal het gips erom zat werd het gips opengezaagd. Dit doen ze omdat het lichaam moet wennen aan iets straks om het been. Hierdoor kan het been opzwellen. Wij kregen als advies mee om de voet 24 uur per dag hoger als zijn knie te houden. Dit was wel even zoeken voor ons. Gelukkig is een hangmat de ideale uitkomst hebben we deze week gemerkt. Het beentje ligt automatisch al iets omhoog. In bed hebben we het voedingskussen in een U vorm gelegd zodat Dex daar met zijn beentje op kon liggen. Je word hierin best creatief en je vindt overal wel een oplossing voor!

Ook de welbekende "spuitluiers" zijn niet heel fijn met gips tot aan de lies. Soms zat de rand van het gips onder en heb je gewoon wat extra poetswerk. Knipogen Ook blijft het gips de eerste twee dagen nog nat dus daar heeft hij wel wat last van gehad. Ze worden ook al wakker van een natte luier dus laat staan een compleet nat been. Hij had het wat sneller koud maar een extra dekentje deed wonderen.

Als er wat was met het gips mochten we het er zelf afhalen. Hij heeft het niet nodig in die zin dat het beentje niet gebroken is of iets dergelijks. We moesten goed zijn tenen in de gaten houden of ze goed doorbloed bleven.

Al met al een druk weekje maar het is voor een goed doel!

Reactie plaatsen

Reacties

Wen
6 jaar geleden

Fijn dat eerste week zo gegaan is..ti's inderdaad voor goed doel. Wel ff slik momentje bij het zien van de foto. Hoop dat mannetje en jullie toch lekker samen kunnen genieten. Dikke knuffel

mariƫlle
6 jaar geleden

Hoi luitjes,

Het is allemaal maar tijdelijk moet je denken en voor het goede doel, wensen jullie heel veel doorzettingsvermogen en liefde voor jullie kleine jongen. Gr Marielle en Frans