Home » Laatste afspraak voor de amputatie

Laatste afspraak voor de amputatie

Laatste afspraak voor de operatie zit erop! Dit was voor ons één van de pittigste afspraken. Twijfel, gevoel van onmacht en best beangstigend.

Eerst zijn er röngtenfoto's gemaakt. Daarop was te zien dat het onderbeen van Dex meer als 30% verkort is. Dit betekend dat als Dex uitgegroeid is een verschil zal hebben van ongeveer 12 cm. Ook zijn enkel mist een helehoop botten en aanhechtingen. Er is ontzettend veel besproken maar zal in "korte lijnen te vertellen wat er precies gaat gebeuren.

Over ongeveer 2 maanden zal de amputatie gaan plaatsvinden. deze zal boven de enkel zijn. Ook heeft Dex een behoorlijke voelbare en zichtbare kromming in zijn onderbeen. Deze niet verholpen worden anders gaat dit drukplekken in de prothese veroorzaken. Dit betekent dat ze tijdens de amputatie ook zijn onderbeen moeten breken en een stuk bot moeten verwijderen om het recht te krijgen. Dit betetekent dat Dex als de operatie klaar is "pinnen"in zijn onderbeen krijgt die naar buiten steken. Ook krijgt Dex ipv drukverband, gips voor ongeveer 4 weken waarbij zijn knie in 90 graden word gezet. Dus helaas een maand behoorlijk beperkt in zijn bewegingen.

Ziekenhuisopname duurt een week ongeveer, zodra Dex zonder morfine kan ( deze word via een epiduraal toegendiend ) mag Dex mee naar huis! Na 4 weken mag het gips eraf en worden de pinnen verwijderd (dit zonder verdoving omdat Dex van de verdoving meer last zal hebben)

Naar die 4 weken hopen ze dat de "stomp" goed genoeg genezen is zodat er een prothese kan worden aangemeten. Zijn knie en bovenbeen zijn voor latere zorg. Eerst maar eens hier doorheen zien te komen en dan de rest. Aklles op zijn tijd!!

Nu de vraag van de meeste mensen waarom twijfel je?? Dit omdat beenverlenging wel mogelijk is maar ze weten niet of dit kans van slagen heeft. Dit is een heel lang en pijnlijk proces van ongeveer 12 jaar. Nou zou je denken dan is de keus van amputatie gemakkelijk gemaakt. Nou nee.... Het gevoel dat je een stukje been van je kleintje weg laat halen is moeilijk. We weten dat amputatie echt de beste keuze is maar verdomd moeilijk! Onze kleine vent daarentegen blijft vrolijk lachen! wat een lekker ding is het toch!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.